Kamis, Februari 21, 2013

Alat Pertanian Tradisional & Modern : Bahasa Jawa

Piranti Tetanen Tradisional
  • Pacul 
Pacul digunakake kanggo ndhudhug lemah, kanggo ngresiki suket utawa kanggo nembok galengan

  • Luku
Sawijining piranti kanggo ngempukake lemah sadurunge tandur lan sebar winih

  • Garu
Gunanipun alat menika kagem ngretakake lemah saderengipun di tanduri 

  • Sorok 
Sawijining piranti kanggo matun utawa ngresiki suket ing selaselanipun tanduran

  • Ani-ani
Lading cilik ingkang gunanipun kagem manen pari
  • Arit 
lading kanggo manen pari lan ngresiki suket ing galengan

  • Gebotan
Piranti kanggo misahaken damen kalian gabah .

Piranti Tetanen Modern
  • Traktor
Gunanipun sami kalian luku yaiku digunakake kanggo ngenpukake lemah saderengipun tandur lan sebar winih .

  • Mesin Transplanter
Mesin kang digunakake kanggo tandur winih .

  • Mesin Reaper lan Binder
Digunakake kanggo manen pari lan uga ngiket pari supaya bisa di lebokake ing bagor.


  • Mesin Tleaser
Mesin meniko digunakaken kanggo misahake damen kalian gabah .

  • Mesin Combine
Digunakake kanggo manen, ngrontokake, lan madahake gawah ing bagor.



0 komentar:

Poskan Komentar